Jsme s vámi již deset krásných let

Rok 2022 je pre nás nesmierne významný, kto by to bol na začiatku povedal, že budeme oslavovať dekádu. Poďme trochu zaspomínať, k výročiam to predsa patrí.


Žiadne slová asi nepopíšu to, čo sme za tú dobu prežili. To najdôležitejšie ale je, že máme stále priestor realizovať to, čo nás naplňuje a v podstate sa stále baviť. Neskutočne to letí a Doke je s vami v tomto roku už desať rokov.

Roky plné vzostupov, pádov, prekážok, výziev, dobrých i špatných rozhodnutí, všetko pre nás boli lekcie. Lekcie, ako podnikať, ako to robiť ešte lepšie a ešte viacej s láskou. Máme to šťastie, že okolo seba máme skvelých a kvalitných ľudí, ktorí nám každý deň pomáhajú tvoriť náš upletený príbeh. Dohromady máme silu, dohromady to celé dáva zmysel.

A v neposlednej rade ste to tiež vy, naši zákazníci, bez vás by Doke nebol tým, čím dnes je a my vám za to zo srdca ďakujeme.

 

Pri spomínaní pre vás máme pár zaujímavých míľnikov, ktoré isto iste prispeli k nášmu posunu dopredu a rozhodne stoja za zmienku.

Zhruba po roku štrikovania sme prvý krát vyrazili do Prahy na fashion market a zistili, že sa naše produkty páčia a je o ne záujem. Začalo nám tak obdobie festivalov, marketov, stánkov, stretnutí s vami, šírenie povedomia o tom, že nosíte čiapky uštrikované babičkami a maminkami na materskej z Jeseníku a priľahlého okolia. Veľmi nás tešilo a stále teší, že môžeme trochu pomáhať maminkám a babičkám prispieť k dôchodku. Tieto aktivity nás ešte viac motivovali a zároveň utvrdzovali v tom, že to, čo robíme, má zmysel. Že celý projekt Doke nie je len obyčajným predajom, ale má presah práve v tej pomoci lokálnym ženám a že je to niečo, čo chceme ďalej prehlbovať.

Ďalším zlomovým krokom bolo naviazanie spolupráce s Bonami a tak prišlo ďalšie šírenie povedomia o našej rodinnej značke a hlavne o našom príbehu. V rámci kampaní sme s Bonami spolupracovali pár sezón a vyrábali čiapky ako o život. Zistili sme, že zvládneme kapacitne obstarať i zákazku počítajúc tisíce kusov. Po úspešných kampaniach prišla skladová objednávka viac ako 10.000 produktov. Veľká výzva či zvládneme nájsť toľko šikovných pletiarok, ktoré budú chcieť spolupracovať.

Od roku 2017 sme zaradili i bavlnené šité produkty, ktoré sú do dnes bestsellery a tak sme tím rozšírili o pár krajčírok, ktoré nám pomáhajú stále ručne tvoriť i úplne nové odvetvie v našej práci.

Na rok 2020 asi nezabudne nikto z nás a my prvý krát na mesiac zastavujeme výrobu a držíme si pästi, aby sme náročné obdobie prečkali. Nechceme naše sny vzdať. Podarilo sa, hlavne vďaka vašej podpore.

Materiálu na háčkované a pletené Doke produkty sme za tých 10 rokov spotrebovali 20.096km, čo zhruba odpovedá polke obvodu Zemi:)

Určite už od nás viete, že sa zaujímame o vaše názory a rovnako nám záleží i na tom, čo si myslia naše včielky... s ich láskavým zvolením zdieľame pár odpovedí na naše otázky, čo by vám mohlo ponúknuť ďalší malý pohľad medzi nás.

Za nás už snáď iba jediné, úprimné a srdečné – ďakujeme! Ďakujeme, že ste súčasťou upleteného príbehu, že nám pomáhate pomáhať ďalej. Máme vás radi.