Ako sa starať o našu Lounge wear kolekciu

Prinášame vám krátky a stručný sprievodca, ako sa starať o materiály, ktoré nájdete v našej kolekcii pohodlného voľnočasového oblečenia Lounge wear. Všetko prehľadne na jednom mieste. Pokyny platia pre všetky produkty, ak si nebudete istí, radšej vždy voliť nižšie teploty a šetrnosť, s ňou nič nezkazíte.

V našom oblečení vždy kombinujeme prémiovú organickú bavlnu napríklad s modálom alebo kvapkou elastanu.

Modál, ktorý je z bukového dreva, kombinuje vlastnosti bavlny s jemnosťou hodvábu. Je teda veľmi mäkký, príjemný a hebký na dotyk. Ale tiež priedušný a nemáčkavý. Vyžaduje rovnakú starostlivosť ako organická bavlna.

jak se starat o materiály (1200 x 800 px) (1)

Ako starať sa o lounge wear?

Starostlivosť o produkty vyrobené z organické bavlny môže pomôcť predĺžiť ich životnosť a zachovať ich kvalitu.

Pred prvým použitím vyprať: Produkty z organické bavlny je dobré vyprať pred prvým použitím, aby sa odstránili prípadné zvyšky z výrobného procesu a zlepšila sa absorpčná schopnosť materiálu. Perieť vždy rubovou stranou, predídete tak žmolkovaniu, ktoré je jednou z vlastností tohto materiálu.

Dodržovanie pokynov na štítku: Vždy sa prosím riadte pokynmi pre starostlivosť uvedenými na štítku produktu. Tie môžu zahŕňať odporúčania týkajúce sa teploty vody, typu cyklu prania a sušenia.

Používať mierne, ekologické prací prostriedky: Pre zachovanie kvality organickej bavlny a minimalizáciu dopadu na životné prostredie, je vhodné používať mierne, ekologické, pracie prostriedky bez agresívnych chemikálií.

Prať na nižšie teploty: Vysoké teploty môžu poškodiť vlákna a spôsobiť zmrštenie materiálu. Odporúča sa prať na teplote do 40°C, otočené rubom a prípadne podľa ďalších špecifických pokynov pre daný produkt.

Sušenie na vzduchu: Ak je to možné, sušte produkty z organickej bavlny na vzduchu namiesto v sušičke. Tým sa predíde zbytočnému poškodeniu vlákien a možnému zmršteniu. Ak používate sušičku, volte nižšiu teplotu a kratší program.

Žehlenie s opatrnosťou: Žehlite na nižšiu teplotu, ktorá je vhodná pre bavlnu, a vždy prispôsobte teplotu žehličky podľa toho, ako je látka odolná. Niektoré produkty z organickej bavlny nemusia vyžadovať žehlenie, ak sú po vypraní a sušení riadne vyrovnané.

Vyvarujte sa použitiu bielidla: Bielidlo a iné agresívne chemikálie môžu poškodiť vlákna organickej bavlny. Na odstránenie škvŕn používajte mierne, prírodné metódy.

Uchovávajte správne: Chráňte produkty z organickej bavlny pred priamym slnečným žiarením a ukladajte ich na suchom a tmavom mieste, aby sa zabránilo vyblednutiu farby a poškodeniu materiálu.

Dodržovaním týchto pokynov zabezpečíte, že vaše produkty z organickej bavlny zostanú dlho krásne a funkčné.