Balenie výrobkov v spoločnosti DOKE

Čo vás tu čaká? Proces balenia a náš prístup k obalovému materiálu.


Vedeli ste, že obaly predstavujú vo svete naozaj veľký problém? A rovnako aj jeho následné spracovanie? Nebudeme zachádzať do detailov, ale spomeňte si na čierny piatok alebo Vianoce. Čo všade vidíte? OBALY. Túto tému opakujeme každý rok, najmä na Čierny piatok. Napríklad taká spoločnosť ako Patagonia úplne blokuje tento nákupný „sviatok“, pretože nechce byť spájaná s extrémnym množstvom obalového materiálu, ktorý vzniká pri neriadenom nakupovaní. A to aj za cenu ušlého zisku. Nebudeme klamať, táto myšlienka je nám veľmi sympatická.


Ešte nemáme veľkosť spoločnosti Patagonia, ale aj tak dokážeme sympatizovať a robiť pomalé kroky k zmene. 

balení do sáčku blog


Takže už nejaký čas dostávate svoje balíčky Doke v recyklovateľných vreckách. Ich zloženie je veľmi dobré pre našu planétu a čo je najdôležitejšie - je dvojito lepené, čo znamená, že my, alebo vy, ho použijete minimálne dvakrát. V prípade vrátenia alebo reklamácie stačí prelepiť druhú pásku a môžete nám ju poslať späť alebo v nej môžete poslať čokoľvek a kamkoľvek! V tomto bode už eliminujeme zbytočné prebytky a materiály navyše, a to je skvelé!


Môžete do nej zabaliť občerstvenie, ponožky na cestu k babičke, zbierať do nej ostatný odpad z domácnosti, schovať do nej lego, než na neho opäť stúpite, no čo iné sa dá s takou pevnou taškou robiť?


Nuž, v praxi nám zabalenie takéhoto balíka zaberie približne o tretinu menej času v porovnaní s krabicami a inými formami obalov, ktoré sa používali predtým. A čo čas?  Budeme môcť pracovať na ešte rýchlejšej expedícii a potom možno aj na ďalších novinkách, ktorými vás prekvapíme nabudúce.


Čo si o tom myslíte? Dúfame, že rozmýšľate podobne, ak nie rovnakým smerom, a že privítate našu snahu pomôcť našej milovanej planéte. Ste jej súčasťou. Ako vždy s Doke.

 Veľmi sa tešíme na naše malé krôčiky k lepším zajtrajškom. Ak sa nám podarí podporiť ekologickejší prístup a možno jedného dňa aj nulový odpad, budeme pri tom, aby sme to podporili.

Opatrujte sa a pozerajte sa okolo seba, možno objavíte vo svojom okolí veľa vecí, ktorým ešte môžete dať druhú šancu :)