Zimná kolekcia Doke 2020

Sotva sme si opálili ramená, máme tu babie leto, padajúce lístie a za chvíľu Vianoce.

Dosť nám tento rok všetko letí, vám tiež?

Snáď jediná vec, v ktorej sme boli o krok napred a nič nám neskazilo plány, bola zimná kolekcia.

So vzorkami sme boli hneď v januári v Berlíne na prémiovom módnom veľtrhu a mali sme úspech. Berlín Premium nás neskutočne namotivoval a nakopol, všetko sa zdalo byť skvelé a prišla nám svetová pandémia. Asi všetci uznáme, že s tým človek proste nepočíta:)
Ale to nevadí, konečne prichádza to „naše“ obdobie, kedy ožívame ešte viac než inokedy a my sa proste tešíme, ako malé dievčatká, na to, čo nám zima prinesie za inšpiráciu, nápady, nové stretnutia a skúsenosti.
Poznáte ten pocit, kedy si hovoríte, „ to je TO ono“?  Tak tento pocit máme my, z nových čiapok a doplnkov pre nadchádzajúcu sezónu.
Pokúsime sa vám ju trochu priblížiť a predstaviť.

V prvej rade sme pozmenili farebné spektrum a nájdete tak nové odtiene ružovej, marhuľovej alebo trebárs krásnej tmavo zelenej. Pokiaľ dávate prednosť klasike, nebojte sa, i tú tu pre vás máme.

Kolekciu rozdeľujeme na merino a basic. Prečo? To je asi zrejmé už z názvu.
Merino kolekcia je prémiovejšia, vďaka prírodnej merino vlne, z ktorej sú doplnky uháčkované a upletené. Táto vlna pochádza zo špeciálne šľachtených ovečiek žijúcich v chladných oblastiach Nového Zélandu. Doplnky z tejto vlny sú na omak hodvábne jemné a neškrabú. Ďalej merino ponúka samozrejmý tepelný komfort, priedušnosť a je odolnejšie proti zašpineniu a zápachu. Ako prírodný materiál je merino vhodné pre alergikov a astmatikov. Čo je pre nás skutočne dôležité je fakt, že merino je obnoviteľným a ekologickým materiálom. Ovečky po strihaní produkujú ďalšiu vlnu. U čiapok používame k podšitiu merino úplet, máte tak istotu, že ste komplet rozmaznávaní.

Basic kolekcia nie je o nič horšia, len sme zvolili mainstreamovejšiu priadzu. Čiapky a ďalšie doplnky tak budú o niečo dostupnejšie. Nebojte, i v basicu vám bude teplo, mäkko a príjemne. Čiapky sú podšité funkčným úpletom Thermocool, ktorý z nich robí nielen štýlovky, ale nesklamú ani športovcov pri záťaži.

Pre nadchádzajúcu sezónu sa môžete tešiť na naše najpredávanejšie modely s farebnými alebo drevenými gombíkmi, ale tiež na novinky s hrubším lemom, niečo nového a neokukaného tak pre vás máme v zálohe tiež. Veríme, že milo prekvapíme i mužov.

Pokiaľ nie ste fanúšikmi klasických čiapok, čo trebárs čelenky? Budeme mať pre vás športové, ale tiež tie mestské, štýlové, prekrížené. Nezničia účes, perfektne doladia zimný outfit a uši budú krásne v teple.
Nezabudli sme ani na návleky a rukavice. Nedáte telefón z ruky alebo máte len radšej komfort rúk v teple a nechcete sa nechať obmedzovať rukavicami a ich večným navliekaním. Vďaka návlekom budete mať stále voľné prsty, ale do kabátu sa vám cez rukáv studený vietor nedostane.

Naopak pre tých z Vás, čo si spomínate na „škôlkové“ palčiaky na šnúrke, pre vás máme jednoznačný lístok späť do detstva. Rukavice už nikde nezabudnete, zaspomínate na detstvo a ešte je to skutočne bezva doplnok.
Posledná časť zimnej kolekcie sú naše známe kruhové nákrčníky a novo tiež nákrčníky trojuholníkového tvaru, ktoré sa hodia snáď k všetkému. Zmestia sa pod kabát, alebo ich prehodíte cez neho, ako ich budete nosiť je len a len na Vás. Malým doporučením, či tipom je vytvoriť si set, ktorý bude Vašim originálom, mrknite na farby a  zvoľte si, aká kombinácia čiapok a návlekov, alebo nákrčníkov a rukavíc, bude tá pravá práve pre vás a vaše nároky.

 

I napriek tomu, že sa kolekcie rozrastajú a vymýšľame pre vás ďalšie a ďalšie modely, stále sa jedna vec nemení a tou je výhradne ručná práca. Na moju dušu, skutočne je každý kúsok originálom, ktorý prešiel rukami jednej z našich včielok. Aby sme vám boli bližšie, na visačke každého výrobku teraz nájdete vlastnoručný podpis šikovnej pletiarky, ktorá pre vás plietla či háčkovala. Tak čo, pridáte sa i Vy medzi Jesenické Dokerky a Dokerov s vaším kúskom upleteného príbehu?